Om livet.

Fundering

Det som styr det mesta av vårt liv och handlande är vårt egna sunda förnuft.Detta styrs i sin tur av den ryggsäck vi bär på d.v.s vår erfarenhet i livet så länge vi har levt. Alla våra medvetna tankar deltar i alla beslut vi gör.

Även våra omedvetna tankar påverkar oss både i nattliga drömmar och medvetet liv. Dessa har skapats genom uppfostran och interaktion mellan oss själva och våra medmänniskor och hur vi själva har hanterat detta samt hur vi har mottagit dem.

Yttre påverkan av olika slag försöker trånga in hos oss dagligen och stundligen. Hur vi har lagrat positiva känslor, exempelvis kärlek vi har upplevt och hur vi har lagrat negativa känslor, t.ex skam, hat, bitterhet, och aggressivitet har också stort inflytande hos oss.

 Om vi har förmåga att älska oss själva ger det oss styrka att älska andra. Då kan vi visa våra människor respekt och acceptera dem. På det sättet kan vi själva få respekt och bli accepterade av andra.

 Det gäller att bejaka både negativa och postiva känslor hos sig själv och genom sitt eget sunda förnuft placera känslorna hos sig själv i rätt fack som ger oss förmåga att må bra och leva ett lyckligt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s